VILKA ÄR VI?
VILKA ÄR VI?

Vi som har Midnattssolens Uppfödning heter Jessica och Jörgen Strömbro. Vi är ett par norrlänningar i dryga 30-års åldern som båda kommer från Västerbotten men är sedan 2000 bosatta i Solna utanför Stockholm. Illerintresset har vi haft i många år, sedan vi var på en husdjursmässa och där fick möjligheten att träffa illrar samt prata med deras ägare. Vi väntade och längtade till 2002 då vi flyttade ifrån vår studentlägenhet där det var husdjursförbud, eller ska vi vara ärliga så var det ca 3 månader innan. Då hämtade vi hem vår första iller Gaia, 16 veckor gammal. Hon var relativt ohanterad och uppförde sig absolut inte som en "nybörjariller". Eftersom det var höst och alltså inte valpsäsong var det inte så gott om valpar. På den här tiden fanns det inte heller så många omplaceringar ute. Vi var helt lyckliga när vi fick tag på Gaia men de första veckorna var vi även ganska förtvivlade för att hon var så krävande. Hon lärde sig som tur var ganska snabbt att vi människor är känsliga och att busa med tänderna inte var någon höjdare.

Tack vare det, vår längtan efter iller och vår envishet så gav vi inte upp.
Hon blev en underbar och jättesnäll iller. Året efter blev det iller nummer två, Nova. Året efter det iller tre och fyra, Leo och Nemo, sen har det bara rullat på. Vi har numera sex illrar, en Leonberger och en människovalp.

Förrutom familjen och illeruppfödningen är våra stora gemensamma intressen fotografering och att resa till spännande platser. Till vardags jobbar Jörgen som datorspelsdesigner medan Jessica jobbar med att kontrollera konstruktioner inom kärnkraftverk.