KÖPA VALP

För att få köpa en valp av oss måste du först bli uppsatt på valplistan. Detta garanterar dock inte en valp och det är inte först till kvarn som gäller utan vi vill hitta de bästa hemmen. Du behöver inte ha tidigare illervana, men du måste vara insatt och påläst angående vad det innebär att ha iller. Våra grundkrav för att sälja en valp till dig är följande.

  • Vi vill träffa dig minst en gång innan valpköpet (enstaka undantag kan göras enligt överenskommelse).
  • Du får skriva på ett valpköpeskontrakt där det bland annat står att valpen ska vårdas på lämpligt sätt (vilket inkluderar vaccinationer, bra foder, illern ska ej bo i bur utan som hund/katt, illern ska tas till veterinär vid misstänkt sjukdom). Enligt kontraktet skall illern även vara försäkrad och tillåts ej att avlas på.
  • Om illern ska omplaceras ska den tillbaka till oss alternativt omplaceras till ett nytt hem i samråd med oss.
  • Du ska hålla regelbunden kontakt med oss. Nya kontaktuppgifter samt eventuella sjukdomar och dödsfall skall meddelas.
  • Är du under 18 år så vi vill träffa en förälder och kontraktet som skrivs ska även ha målsmans underskrift, då även en förälder är ansvarig för illerns välmående. Vi säljer ingen valp till dig som är under 15 år.

En valp kostar 3500 kr, gäller 2017. En valp kan tingas vid 6 veckors ålder mot en avgift på 1000 kr som sedan dras av på totalpriset. Om köparen ångrar sig återbetalas inte den avgiften. Vi förbehåller oss rätten att kunna häva köpet, då återbetalas givetvis tingningsavgiften. Resterande belopp (2500 kr) betalas i samband med hämtning eller enligt överenskommelse. Dessa priser gäller för köpare i Sverige, intressenter från andra länder är välkomna att kontakta oss för prisuppgift. Vid flytt:

  • har valparna fått en grundläggande låd- och bitträning. Valparna kommer ej vara fullärda och kommer att testa sin nya ägare. Fortsatt låd- och bitträning, samt uppfostran krävs med all säkerhet under ett antal månader.
  • har valparna blivit socialiserade av människor och vuxna illrar.
  • är valparna besiktade, chipmärkta samt vaccinerade.
  • är valparna vana vid rå mat och torrfoder.
  • är valparna försäkrade. Denna försäkring får nya ägaren ta över vid flytt och betalas då av köparen.

Med valpen medföljer ett valppaket med lite mat, en filt med mammans och kullsyskonens lukt, något mysigt att sova i, sele, foton, stamtavla samt lite smått och gott. Efter valpköpet finns vi där för nya ägaren som stöd och hjälp. Valparna levereras tidigast vid 10 veckors ålder.